AICA Foreningen af Danske Kunstkritikere er den danske sektion af AICA International (Association Internationale des Critiques d’Art). AICA arrangerer åbne debatarrangementer og uddeler hvert år Kunstkritikerprisen.

AICA Danmark indbyder til medlemsmøde: Paneldebat om Kritik og Kuratering

Onsdag den 7. november 2018 kl. 17-19 i biografen under Statens Museum for Kunst. Det er åbent for alle, og der er gratis adgang. 

Hvordan interagerer de mange kuratoriske praksisformer med kunstkritikkens varierende refleksioner over dem? Er der overhovedet nogen betydelig interaktion i dag?

I trekanten mellem kunstproduktion, kuratoriske praksisformer og kunstkritiske strategier vil AICA Danmark med det nye medlemsmøde sætte fokus på sidstnævnte to aspekter af den kunstneriske fødekæde.

I dag spiller kunstkritikken en anden og vel sagtens også mere diskret rolle i forhold til kunstneriske frembringelser og eksponeringen af dem for offentligheden. Vi er vigtige, når det gælder formidlingen af kunsten til offentligheden. Men hvilken rolle spiller vi som reflektorisk værktøj for kuratorerne, dvs. for producenterne af udstillingerne?

I panelet sidder tre fremtrædende kuratorer/ledere af centrale kunstinstitutioner: Maria Gadegaard, direktør Gl. Holtegaard, Merete Jankowski, direktør Overgaden Institut for Samtidskunst samt Inger Merete Kjeldgaard, direktør Esbjerg Kunstmuseum. De reflekterer hver især over, hvorledes kunstkritikken kan bruges som et konstruktivt korrektiv i deres kuratoriske praksis. Debatten modereres af Peter S. Meyer.

Der lægges op til en engageret debataften.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *